Anders Thelberg - NXT LVL Coaching
Anders Thelberg  - NXT LVL Coaching

Om Anders Thelberg - Coaching:

Anders Thelberg Coaching har som mission att skapa glöd i samhället. Uppdragen jag tar sker näst intill 100% på ideell/frivillig basis och bedrivs i mycket begränsad form på min lika begränsade fritid.

 Hur blev golfen en stor del av mitt liv?

Idrott och framför allt golfen blev passionen i mitt liv som ung. Mamma åkte en dag med till golfbanan i Gävle och kom ut med ett halvset golfklubbor en halvtimme senare. Jag kan fortfarande känna glädjen från den dagen och kärleken till spelet.  Från den dagen och genom min ungdom, blev Gävle Golfklubb den plats där jag och många andra lovande golfungdomar tillbringade somrarna. Gävle Golfklubb, blomstrade och klubben var en talangutvecklingsmiljö i världsklass.Läs mer här!

Vi hade kul tillsammans, tävlade i allt man kunde tävla i och inspirerades av de äldre killarna och tjejerna som vi sträckte oss efter i utvecklingen. Jag blev en hyffsat bra juniorspelare mätt i Gävle-mått men många blev mycket bättre. Oavsett framgång som spelare, fick vi alla som växte upp i Gävle GK under de åren, uppleva hur det är att vara en del av en högoktanig miljö. De upplevelserna har varit väldigt värdefulla för mig och den väg kommit att vandra. De gav mig från unga år en känsla för var drivkrafter finns, hur de bäst vidareutvecklas, riktas och upprätthålls.

Årjängs Golfklubb och i golfens tjänst

Jag och familjen flyttade från Oslo till Årjäng 2005. Tanken var från början att detta var en tillfällig lösning. Det är idag 14 år sedan och här trivs idag familjen och även jag själv. Speciellt uppskattar jag den värmländska naturen med skogarna, sjöarna och lugnet. Det ger en behaglig kontrast till allt resande i min arbetsvardag. Jag har sedan 2010/11 varit engagerad som tränare i Årjängs Golfklubb och bidrar här efter bästa förmåga med att utveckla klubben. Bortsett från lektioner och kurser (i mvcket begränsad form) är mitt bidrag på ideell basis. Det får vara mitt sätt att ge tillbaka till orten och golfen, den sport jag känner att jag står i skuld till.

Tränar och ledarfilosofi

Jag har alltid varit väldigt sökande gällande hur människan bäst lär sig nya saker och hur den når det tillstånd, där den utan ansträngning tycks prestera på toppen av sin förmåga. Inte bara för prestationen i sig utan för det välbefinnande dessa situationer skapar. Golfen bjuder ibland på starka upplevelser, där du någon gång ibland får njuta av att uppleva just detta. Oavsett färdighetsnivå lyckas du ibland hamna i det tillstånd, där allt känns enkelt och där inga störande tankar finns. Golfen är ju heller inte unik utan detta kan lika gärna infinna sig i andra aktiviteter så som i matlagningen, i skrivandet, eller talet. Dessa upplevelser av flow eller vad man nu väljer att kalla det har alltid fascinerat mig. Mitt eget golfspel, gav mig långt innan jag förstod vad det var, mina första upplevelser av flow. Någonstans här tar min tränar- och ledarfilosofi sin utgångspunkt idag. Den har vuxit fram och förädlats genom många års "trial and error" och genom att verka i tränar- och ledarrollen på lokal, regional och nationell nivå. Vad jag kommit fram till så långt är att vissa grundprinciper råder för att individen, teamet eller organisationen skall få tillgång till hela sin förmåga. Jag förhåller mig idag troget till dessa grundprinciper i tanke, ord och handling. På rangemattan, på gräset såväl som i ledningsrummet.

Den inre och den yttre processen - Det vi gör något med, gör också något med oss.

Fortsättning skall skrivas!

Nyheter

Snart släpper jag tider för lektioner och kurser - 2021
Snart släpper jag tider för lektioner och kurser - 2021
2020-04-25 17:52

Vi står inför en ny säsong. Jag kommer att sätta upp ett spännande utbildningsprogram för 2021. Här kommer du snart att kunna boka både lektioner och kurser. Satsar på att vara up and running i slutet av April. Vi ses!

... läs mer
Du kan betala din lektion eller kurs med Swish!
Du kan betala din lektion eller kurs med Swish!
2017-07-12 12:29

Betala gäna din lektion eller kurs med Swish: Nr är: 1236455620


Swisha lugnt!


Anders Thelberg

NXT LVL COACHING

... läs mer

Galleri

Adress

Anders Thelberg - NXT LVL Coaching

Rågvägen 14

672 31 Årjäng

+46 (0)72 510 72 30

anders.thelberg@gmail.com

Kontakt